Ingredients per a 4 persones:
1 llom de bacallà fresc per personamaizena
sal
oli
per a la salsa de tomata:
1 ceba
1/2 l de tomata triturada
una cullerada de mermelada de primentó
per al gratinat:
allioli
Procediment:
1. rebossar el bacallà amb la maizena i fregir. Reservem a un plat amb paper absorvent per a eliminar l'excés d'oli
2. Fem la salsa de tomata:
- piquem la ceba i la posem a sofregir. Podem utilitzar el una miqueta de l'oli de fregir el bacallà.
- Quan la ceba ja està transparent, introduim la tomata triturada
- afegim una cullerada de mermelada de primentó
- tastem i corregim de sal (si està molt àcid podem posar un miqueta de sucre)
3. Muntem el plat en una font que puga anar al forn:
- Posem la base la salsa de tomata
- els lloms de bacallà que cobrirem amb l'allioli
4. Gratinem al forn (o micro si te grill) fins que l'allioli estigui doradet