martes, 12 de marzo de 2013

Bacallà gratinat amb allioli





Ingredients per a 4 persones:

1 llom de bacallà fresc per persona
maizena
sal
oli

per a la salsa de tomata:
 1 ceba
1/2 l de tomata triturada
una cullerada de mermelada de primentó

per al gratinat:
allioli

 

Procediment: 


1. rebossar el bacallà amb la maizena i fregir. Reservem a un plat amb paper absorvent per a eliminar l'excés d'oli

2. Fem la salsa de tomata:
   - piquem la ceba i la posem a sofregir. Podem utilitzar el una miqueta de l'oli de fregir el bacallà.
   - Quan la ceba ja està transparent, introduim la tomata triturada
   - afegim una cullerada de mermelada de primentó
   - tastem i corregim de sal (si està molt àcid podem posar un miqueta de sucre)

3. Muntem el plat en una font que puga anar al forn:
   - Posem la base la salsa de tomata
   - els lloms de bacallà que cobrirem amb l'allioli
4. Gratinem al forn (o micro si te grill) fins que l'allioli estigui doradet
 

7 comentarios:

  1. Uno de mis pescados favoritos, y así gratinado para llorar.
    Besicos,

    ResponderEliminar
  2. Es decir bacalao y se que me gusta la receta si o si.
    Saludos

    ResponderEliminar
  3. Una delicia de bacalao, con esa costrita de allioli.
    Besinos.
    (No sé si sabes que tienes activado el verificador de palabras, muchas personas se echan para atrás y pasan de comentar:)

    ResponderEliminar
  4. Com jo no en menjo de peix li passo a ma mare la recepta. Segur que li agradarà esta variant, ella el va fer quasi igual però sense la melmelada de prebots.

    http://glutoniana.wordpress.com/2011/04/28/bacalao-gratinado-con-allioli-y-estrellitas/

    ResponderEliminar
  5. Molt bona pinta té aquest bacallà. (Una curiositat: jo sempre he dit en català "tomàquet" per "tomate"... a quina zona de Catalunya (o València o Balears...) dieu "tomata"? Una cordial salutació i gràcies per la teva visita i comentari.)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola,
      doncs al nord de Castelló diem tomata per tomaquet, primentó per pebrot i una altra que no he posat és que al bacallà en realitat li diem abadejo!

      Eliminar
    2. Ah, moltes gràcies. Són curioses aquestes variants lingüístiques ... No sé si saps que en castellà també al bacallà se li diu abadejo.

      Eliminar